Ghid de culori si coduri HTML

Cum alegem culoarea potrivita?

Este dificil uneori sa ne hotaram pe o culoare cand vine vorba de creare unui design fie pentru logo-ul afacerii noastre, fie pentru website sau cartile de vizita. Oscilam intre preferintele personale, opiniile prietenilor si indicatiile profesionistilor in domeniu, astfel ca ne gasim deseori intr-o dilema privind aceasta decizie.

In situatii de acest gen este bine sa cunoastem segmentului din populatie caruia ne vom adresa, sa tine cont de preferintele generale ale acestuia si sa intelegem semnificatiile psihologice ale fiecarei culori. Iata mai jos cateva dintre acestea:

VerdeVerde

Reprezinta sanatate, natura si echilibru si este culoarea pe care o procesam cel mai usor cu vederea, avand astfel si efect de relaxare.

La nivelul preferintelor, este pe locul 2, atat pentru barbate cat si pentru femei.

GalbenGalben

Reprezinta tinerete, optimism si veselie, culoarea galben este folosita deseori pentru a capta atentia. Poate totusi sa solicite simtul vederii astfel ca este indicat sa se foloseasca cu atentie.

PortocaliuPortocaliu

Reprezinta prietenie, entuziasm si creativitate. Este folosita pentru a incuraja actiunea (Cumpara, Aboneaza-te etc.) si atrage cumparatorii impulsivi.

RosuRosu

Reprezinta pasiune, energie, urgenta si pericol. Este utilizata in mod frecvente pentru a induce starea de urgenta, cu efect puternic in generarea unei reactii emotionale puternice.

Restaurantele folosesc culoarea rosu pentru a stimula apetitul.

AlbastruAlbastru

Reprezinta incredere, siguranta, stabilitate si pace. Este folosita des de catre banci sau brandurile ce reprezinta servicii financiare pentru a stransmite sentimentul de siguranta si incredere.

Albastru este culoarea nr. 1 in topul preferintelor cromatice atat de catre femei, cat si de barbati.

Descarca aici Codul Culorilor HTML